Kicsi lányom első tortája

Hanitortavegl
Hani már alig várta, hogy mini tortácskáját folytathassa, így míg a piskóta sült, nekifogott a krém elkészítésének. Mindent ő akart csinálni, így hagytam, had bontakozzon ki.

többet erről›››

          A mennyiségeket mérte, számolta, eltűnődött, … kicsit morcosan nézett, mikor az  – … és az hány ml? – kérdést tettem fel. Aztán mosolygott megint, és elismerte, hogy így tényleg sokkal érdekesebb és könnyebb megtanulni a mértékegységeket. A receptre Rita oldalán akadtam, de picit módosítottam rajta. Hani kis tortájához (17cm) a krémet, a megadott hozzávalók 1/3-ából készítette.

Csoki krém

Hozzávalók ( 24cm-es tortához)

9 dl tej
3 csomag csoki puding
18-20 dkg cukor ( ízlés szerint)
20 dkg margarin
7,5 dkg étcsoki

8 dl tejet felforralunk, majd elkeverjük benne a cukrot. A pudingport simára keverjük 1 dl tejben, majd a felfőzött tejhez keverjük, míg besűrűsödik. A tűzről levéve, hozzáadjuk a csoki darabokat és azok felolvadásáig tovább keverjük. Míg hűl, habosra keverjük a margarint. A kihűlt, lebőrözött pudingot simára keverjük, majd a habosított margarinhoz adjuk. Vaníliával ízesítjük.HanitortaA mini tortához – 17cm átmérőjű és 5cm magas – a piskótát 2 részre vágtuk, nagyobb, pl. 24cm-es tortánál 3 részre érdemes. Ezután megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, majd jól lehűtjük. Ízlés szerint dekoráljuk.

Tipp: Nem kell aggódni, ha kis “kalapot növeszt” a piskóta, ahogy hűl ez csökken és bátran “skalpold meg”, a gyerekek pikk-pakk eltűntetik a bizonyítékot 🙂 Töltés előtt állítsd a tetejére, így biztos sima felületet kapsz 🙂Hanitorta2

Hani fondantot készített és azzal díszítette, erről a következő bejegyzésben olvashatsz.

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak. 

Álmodj, tervezz, csináld 😀

kevesebbet erről›››

A bejegyzés kategóriája: Gyerekekkel, recept
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.