Egy könnyű, egészséges és nagyon finom étket hoztam Neked, ami akár vasárnap ebédre is kiváló választás, de mivel gyorsan elkészül, a hétköznapok szűkebb idő korlátjaiba is belefér. 🙂 Ime a recept:
csirke gyros:
30 dkg csirkemellfilé kockázva
1 tk só
1 tk frissen őrölt feketebors
1 tk szárított oreganó
1 tk őrölt római kömény
1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
2 kis gerezd fokhagyma összetörve
6-8 levél medve hagyma apróra vágva
3-4 ek olívaolaj
cukkini tekercs:
1 bébicukkini
3-4 tojás
4-5 evőkanál zabpehelyliszt
4-5 medve hagyma apróra vágva
2-3 DXN spirulina (kék-zöld alga) összetörve, elhagyható
só
bors
joghurtos öntet:
5 dl görög joghurtba – 8-10 szál metélőhagyma és 5-6 medve hagyma apróra vágva, só
saláta:
½ jégsaláta, 3hónapos retek, ½ kaliforniai paprika, ½ kígyó uborka
A gyros pác hozzávalóit az olívaolajjal összekeverjük (1.), beleforgatjuk a csirkemellet (2.) és félretesszük. A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük (nagy lyukún), megsózzuk és hagyjuk pár percet pihenni. Addig elkészítjük a „tölteléket”: a jégsalátát apróra tépkedjük, a retket, paprikát kockázzuk, uborkát karikázzuk. A joghurtba, ollóval belevágjuk a hagymákat, picit sót (3.) és kitálaljuk. A cukkinit kicsavarjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat, hagymát, borsot, (4.) lisztet annyit, hogy egy hígabb masszát kapjunk, végül palacsintasütőben elkészítjük a tekercsek alapját, nem túl vékonyra (5.). Vele párhuzamosan a húsokat serpenyőben pirulásig sütjük. Még langyosan megtöltjük a palacsintákat a zöldségekkel, utána megszórjuk az apróbbra vágott csirkével, majd nyakon öntjük a szósszal (6.) és feltekerjük. Mennyei étel 🙂 Könnyű és mégis laktató!
A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.