Lágy, selymesen krémes állagú, nem keserű, inkább édeskés és nagyon egyszerű elkészíteni. Már több mint 15 éve készítem ezt a csoki krémet és aki eddig megkóstolta, egytől-egyig mind imádták. Tortákhoz töltésre és burkolásra is kiváló, de én karácsonykor a fatörzset is ezzel készítem.
Íme a recept:
15 dkg margarin
15 dkg cukor (lehet por is)
1 cs vaníliás cukor
2 tojás
5 dkg étcsokoládé (legalább 60%)
A csokoládét felkockázzuk egy kis tálba és gőz fölött felolvasztjuk, amíg hűl, a margarint a cukrokkal habosra keverjük a robotgéppel, majd az egész tojásokat egyenként hozzáadva folytatjuk, amíg egyneművé válik, végül a lehűlt csokoládét is apránként hozzákeverjük a habverővel. Nem kell aggódni, ha túl lágy, kicsit folyós, állagtól függően én pár órára beteszem a mélyhűtőbe, ahogy hűl, a margarin és a csokoládé kezd megdermedni és egy nagyon jó állagú krémet kapunk, amit már tudunk tölteni. Kakaós piskótát javaslok hozzá. A siker garantált 🙂
Egy 24cm-es torta bevonásához és betöltéséhez (két rétegben), két adag krémre van szükség.