Hogyan is kezdtem?
Már korábban is kokettáltam vele, hogy itthon süssek kenyeret, de valahogy mégsem ugrottam neki. Majd évekkel később kaptam egy kenyérsütő gépet anyósoméktól, ami a szekrény hátsó felén pihent hosszú időn át. Idén tavasszal azonban ihletet kaptam. többet erről››› Alap recept Hozzávalók ( 750-800grammos kenyérhez): 3dl víz 2ek olaj (lehet olíva, kókusz zsír (felolvasztva) vagy malaczsír – minddel tökéletes) 1ek cukor (lehet nád vagy eritrit, xillit,stevia – minddel bevált) 1tk só 1/2kg finomliszt BL-55 (én most már királylisztet használok(KBL-100), akár 35-15dkg, sima-teljes kiőrlésű arányban) 1ek lenmag (tökmag,napraforgó,…) 1zacskó szárított élesztő Sütőben: A hozzávalókat alaposan összegyúrni, duplájára keleszteni, kb. ½-1óra. Ismét átgyúrni és formába, tepsire sütőpapírra tenni és ott is duplájára, kb.1/2-1 órát kelni hagyni. Én szilikon formát használok, ha nem, kikenni és lisztezni. Előmelegített sütőben, 190-200 fokon megsütni. Kenyérsütőben: Víz, zsiradék, cukor só bele a formába, rá a liszt, mag és a szárított élesztő. 3órás programra. Jó étvágyat hozzá! A siker nem marad el 🙂 A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak. Álmodj, tervezz, csináld 😀 kevesebbet erről›››