Bogyó és Babóca torta – Baltazár háza

Bogyó és Babóca alakja nagy kedvenc a kicsiknél, így nálam is vissza-vissza térő téma. Szeretek mindig más-más figurát, házikót megeleveníteni, piskótából és krémből életet gyúrni a kis kedvencekbe. Most épp Baltazár, a krumplibogár házát keltettem éltre Borcsi kedvéért 🙂

Receptelőben megtalálod a sima piskóta és a ganache krém hozzávalóit és elkészítését. A képen látható torta 30 – 24 és 10 cm-es formákban készült, ehhez 8 – 6 és 2db, 3 tojásos piskóta és a receptben leírt krém szükséges.

  1. A torta megtervezése után, megsütöttem a piskótákat – olyan formára/formában érdemes sütni, ami a legközelebb áll a kigondolt végeredményhez, így kevesebb lesz a “hulladék”.
  2. Nagyolva formára faragtam, felvágtam, majd betöltöttem a torta lapokat. Miután lehűlt, kialakítottam a végleges külalakot és kívülről is átkentem a ganache krémmel.
  3. Ismét hűtőbe tettem (hogy a csokikrém megdermedjen) és borítottam a marcipánnal.
  4. Ugyanezt a folyamatsort követtem a házikónál
  5. Kinyújtottam a marcipánt és először a ház oldalát, a hengert fedtem be
  6. Utána vékonyan megkentem a tetejét krémmel és rá helyeztem a kúpos tetőt
  7. A cseréptetőt a legegyszerűbben a linzer virág kiszúróval tudjuk elkészíteni, a képen látható módon
  8. “Tetőfedés”
Bogyó és Babóca torta - sima piskóta, ganache krém, marcipán figurák és burkolás

Bogyó és Babóca torta – sima piskóta, ganache krém, marcipán figurák és burkolás

Az így elkészült házikóra felkerültek az ablakok és az ajtó, majd a torta alapra,”zöld dombra” helyeztem. A stabilitás véget 3 helyen, a kupola tetejétől indulva, függőlegesen hurkapálcikákat szúrtam, amelyeket  egészen a torta aljáig toltam. Végül a kis virágok és a főszereplő figurák is a tortára kerültek.

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Álmodj, tervezz, csináld 😀

A bejegyzés kategóriája: formatorta, Lépésről-lépésre, recept
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.