Minion és bagoly 2in1 torta

Mindig szeretem egy kis finomsággal várni a lányokat, amikor táborból hazatérnek. Mivel a nyár majd 40 fokon tombol, ezért sütés nélküli édességre gondoltam. Két nagy kedvencüket kombináltam mini tortába: a kókusz golyót és a marcipán sütit. Persze Őket sem akartam kihagyni, hisz nagyon szeretnek alkotni, így a tortácska külsejét rájuk bíztam, egy-két ötlet morzsa kíséretében 😉

Receptelőben megtalálod a kókuszgolyó és a marcipán süti hozzávalóit és elkészítését. A képen látható kis torta, fél-fél adagból készült.

minions&bagoly_tortaA két masszát váltakozva, egy gömbölyített aljú keverőtálba (12cm átmérőjű edényben, 10cm magas lett) nyomkodtam, amit előzőleg kibéleltem – erre a célra, originál konyhai szemeteszsákot használtam – majd lehűtöttem.

minions&bagoly_torta1A megdermedt forma, könnyen kiborítható a tálból (1.).

  1. Javaslatomra végül két „arcot” kapott, így 2:1 torta lett –  Minion és bagoly  – aminek mindkét lány nagyon örült 🙂 Egy képzeletbeli függőlegessel megfelezve láttak munkához.
  2. A bagoly testét, a tollazatát imitálva, kis körökkel fedték be (2-3.), fondant és marcipán burkolót használva.
  3. A szemekhez 3 különböző méretű kört szúrtak ki, ehhez pogácsa szaggató, gyűszű lehet a segítségünkre (4.), majd csőrt és karmokat formáztak(5.). Végül fondantból csíkot vágva, kialakították a masnit, amire szintén pöttyök kerültek. A hurokba ceruzát tettek száradásig, hogy megtartsa alakját (6.)

minions&owl_cakeMinion figurájához, 2-3mm vastagságú, félkör alakú fondant nyújtottak ki, majd az egyenes oldalát illesztve a felezőhöz, beborították a tortát, rásimogatták a kezükkel a burkolót és az aljánál a felesleget levágták (7.). TIPP: Hogy mekkorára nyújtsuk a burkolót, ami befedi a tortánkat, úgy tudjuk kiszámolni: pl. kerek tortánál, az átmérőjéhez hozzáadjuk 2x a betöltött torta magasságát, + kb.6cm-t ráhagyás, tehát egy 25cm-es és 8cm magas tortánál, 47cm-es kör befedi.

  1. A nadrág „kiszabásához” trapézt vágtak ki a kinyújtott fondantból, a ferde oldalakhoz kör kiszúrót használtak és a figura aljához igazítva, az elejére ragasztották. Felkerültek a pántok és a gombok is (8-9), ha nem tapadna egymásra a két anyag, egy kicsi vizet kenjünk rá.
  2. Elkészültek a szemek és az ezüstmetál ételfesték porral bevont szemüvegkeretek (10-11.). Végül a kis karok is a helyükre kerültek (12.).

Tádááááám 🙂 Elkészült a 2:1 –ben Minion-bagoly tortácska 🙂

minions&owl_cake1

Minion & owl cake 2:1

Igazán jó kis időtöltés volt, a csajok nagyon élvezték és persze az elfogyasztásával sem lesz gond 😉

Ehhez a kis 10×12 cm-es formához, kb. 200-300 burkoló anyag szükséges. Sokféle külsőt készíthetünk még erre a formára, csak a fantáziánk szabhat határt.

Sok sikert a gyermekeddel közös alkotáshoz 🙂

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Álmodj, tervezz, csináld 😀

A bejegyzés kategóriája: formatorta, Gyerekekkel, Lépésről-lépésre, recept, torta
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.