Fondant egyszerűen 1.

Már sok-sok videót megnéztem, olvastam és gyönyörködtem abban, hogy milyen csodák készíthetők fondatból, cukorgyurmából, azonban itt is igaz mint bármi másra, hogy „ a puding próbája az evés”.
OlaftortaMV
Épp lánykám szülinapjára készültünk és gondoltam kipróbálom és jól tettem. A fondant elkészítése nem túl bonyolult, ha még egy pici kreativitás is párosul mellé, csak a képzeletünk szabhat határt az anyag adta lehetőségeknek, amivel „felöltöztethetünk” egy ünnepi tortát vagy épp megeleveníthetjük gyermekünk aktuális kedvenceit, mondjuk dinókat…

többet erről›››

      

Nem szaladok ennyire előre, nézzük a receptet, aminek elkészítése és felhasználása, nagyon jó móka a gyerekekkel együtt is. A fázis képeken nagyobbik lánykám látható, aki önállóan készítette el a fondant masszát, majd színezte és díszítette vele élete első tortáját.

Fondant

Hozzávalók:

1kg porcukor átszitálva (ebből annyi, amennyit felvesz)

1 ek zselatinpor

6 ek víz (ez nekem 50ml)

1 ek (2dkg) vaj, de lehet kókuszzsír is, ettől fehérebb lesz a masszánk

2 ek méz (bármilyen jó, az akác áttetszőbb, így a végeredmény is fehérebb lesz)

keserű mandula aroma (nem szükséges, ettől marcipános ízt kapunk)

50 dkg átszitált porcukrot beleszórók egy nagyobb keverőtálba, a közepén kicsi öblöt készítek és félre teszem. Egy kis fémtálba simára keverem a zselatint és a vizet, majd hozzáadom a vajat és a mézet és együtt homogén állagúra keverem vízgőz felett (egy edényben vizet teszek forralni és arra helyezem) , de nem forralom. A vajas-mézes zselatint a tálba szitált porcukorhoz adom – a mandula aromát is ekkor adjuk hozzá – majd egy fakanál segítségével alaposan összedolgozom.Fondant1Porcukorral alaposan meghintett felületre borítom a masszát, s elkezdem gyúrni – ne fa gyúródeszkán, a legjobb szilikon lapon, ha nincs egy nagyobb tálca vagy étkezési alátét is kiválóan megfelel. Annyi porcukrot adok hozzá, amennyit felvesz. Egészen addig adagolom, amíg a massza már nem ragad az asztalhoz és a kezemhez. A kész masszát zsugorfóliába csomagolom, majd a hűtőbe teszem, amíg felhasználásra nem kerül, minimum pár órára.

FondantHanitxt

A bejegyzés fázis képein nagyobbik lánykám volt látható, aki önállóan készítette el a fondant masszát. A színezést és a díszítést a következő – Fondant egyszerűen 2. –bejegyzésben olvashatod.

Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

Álmodj, tervezz, csináld 😀

kevesebbet erről›››

A bejegyzés kategóriája: Gyerekekkel, recept
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.