Az előzőekben – Fondant egyszerűen 1. – már olvashattál a fondant elkészítéséről, most a színezéséről, felhasználásáról, és a használata során szerzett tapasztalataimról osztom meg Veled gondolataimat.
többet erről›››
Fondant színezése természetes alapanyagokkal: ha ódzkodunk a mesterséges összetevőktől, akkor a fondant színezéséhez használhatunk meggylevet, céklalevet, instant kávéport, kakaóport vagy akár spenótport is.
Fondant felhasználása: nyújtás előtt étkezési keményítőt kell a felületre szórni – én étkezési alátéten vagy szilikon lapon dolgozom – hogy ne tapadjon le a massza, ne szakadjon el, hanem szépen, egyenletesen tudjuk nyújtani. A torta teljes bevonásához 2-3 milliméter vastagságú fondant-ra van szükség. Mire érdemes figyelni a burkolásnál: ügyeljünk arra, hogy pudingos, tejes, tejszínes krém ne kerüljön a fondant alá, mert a tejtermékek oldják a cukrot a fondant-ban (marcipánban is), az könnyedén felpuhítja, az anyag elkezd vizesedni, hólyagosodni, és az egész munkánk tönkremehet.
Tipp: ha a tortánkat szeretnénk tejszínes, tejalapú krémmel tölteni, akkor azt csak a lapok közé kenjük és legyen jól kihűtve, majd ezután vaj és porcukor 1:1 arányú kihabosított keverékével kenjük le vékonyan az oldalát és a tetejét, hogy egyenletes és sima alapot kapjunk és erre már kerülhet a fondant, marcipán.Hani tortáját csak „részlegesen” borítja fondant és nem is volt ideje, hogy a pudingos krém feloldja azt 🙂A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.
Álmodj, tervezz, csináld 😀
kevesebbet erről›››