Adventi készülődés

MaraVilága MerryChristmasBár még csak novembert írunk, de egy hónap múlva a “télapó is már eljő” dalocskán is túl leszünk… Mostantól Karácsonyig, számunkra az év legszebb időszaka következik, minden díszbe öltözik, mézeskalács és fenyő illat lengi be a házat, együtt a család és a csengettyű szóra lánykáink sugárzó arccal vetik magukat az ajándékok közé… és bár még a Szent este kicsit várat magára, az addig tartó készülődés már most kezdetét veszi… 

Lehet most azt gondolod még hova rohanunk előre, de megsúgom már csak két és fél hét (november 27.) és meggyújthatjuk az első adventi gyertyát.

és ismét egy nagy szenvedélyem 🙂 Számomra szinte megszűnik a külvilág mikor nekilátok az adventi koszorúk, kopogtatók és asztaldíszek készítésének. Lánykáim is óriási örömmel segédkeznek, sőt a nagyiknak már maguk készítik 🙂 Vajon kire ütöttek? 🙂 Gyere, hátha kedvet vagy ötletet kapsz a munkáimból 🙂

Adventi 1

Adventi 1

A piros a hagyományosan karácsonyi és egyben örök kedvenc szín, az “Advent 1” koszorúnál a szalmakoszorú alap, kötött talpat kapott, ami most igen kedvelt,  natúr termésekkel egészítettem ki, valamint piros, arany és fehér gömbökkel.

Adventi és kopogtató 4

Adventi és kopogtató 4

Kopogtató és Adventi koszorú még a piros – arany-natúr színkombinációra.

Adventi és kopogtató 3

Adventi és kopogtató 3

Szintén örök kedvenc az arany-bronz kombináció. Az adventi asztaldísz fél fahasábra készült, míg a kopogtatót szalmakoszorú alapra készítettem. A díszeket, terméseket,… ragasztópisztollyal rögzítettem (nagyon jó vele dolgozni, a gyerekek is tudják már használni, de csak fekügyelettel, mert a forró ragasztó komoly sérüléseket tud okozni).

Adventi 5 és 6

Adventi 5 és 6

Egyenes adventi asztaldíszek. Fent moha alapra, nobilis fenyővel (nem annyira intenzív a fenyő illata, de nem hullik, tehát tartós), az alsó asztaldíszen a gyertyák, a hagyomános lila és rózsaszín kombinációban. Üvegtál alapra készült, itt is lehet ragasztópisztollyal rögzíteni mindent, a gyertyákat és a fenyőt is.

Kopogtató 1

Kopogtató 1

Az ezüst-jégkék színkombináció nekem az egyik kedvencem, de bátran kísérletezhetünk más színekkel is.

Adventi 2

Adventi 2

A fehér háncskoszorú alapra a gyertákat, gyertyatüskébe szúrtam, fehér csipke és szatén szalag került rájuk, gyöngyök és csillagok, kézzel festett díszek.

Adventi 7

Adventi 7

Erre az asztaldíszre került kisvonat, csillag, angyalka…, szintén hasáb az alap és kötött talp.

Kopogtató 2

Kopogtató 2

A színek és formák végtelen tárháza áll rendelkezésünkre, csak tőlünk függ mit kezdünk vele 🙂 Örömmel és szenvedéllyel teli alkotást kívánok Neked.

Hamarosan megosztom Veled lépésről-lépésre, én hogyan készítem ezeket a díszeket.

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A bejegyzés kategóriája: Advent, Dekor, Ünnep
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.