Adventi koszorú készítés

Adventi koszorúAz előzőekben már láthattál tőlem pár ötletet ünnepi dekorációra – Adventi készülődés – most szeretném neked megmutatni, hogyan tudsz gyertyát gyújtani vasárnap, a saját kezűleg készített adventi koszorúdon.

Amire szükséged lesz:

  • moha vagy szalmakoszorú – én egy 25cm-esre dolgoztam

  • 4db gyertya és gyertya tüske

  • fenyő – nobilist használtam – előnye, hogy nem hullik, hátránya, hogy kevésbé érezni a fenyő illatot

  • tekercselt drót – a fenyő, koszorúra rögzítéséhez, érdemes zöld színűt használni

  • ragasztópisztoly

  • csípőfogó

  • gyertya – a felmelegítéshez
  • a díszítéshez: üveggömbök, termések, szalagok,…

Adventi koszorú készités

Miután előkészültünk az alapanyagokkal, a fenyőből 10-15cm-es ágakat vágunk és 2-3 db-ot csokorba fogva, a dróttal a koszorúra rögzítjük. Ezt addig folytatjuk, míg teljesen be nem borítjuk a koszorút (az aljára nem szükséges tenni).

Adventi koszorú készités

A gyertyatüske gyertyába beszúrandó hegyes felét (1.) és a talprészt (2.) felmelegítjük, majd fogó segítségével a gyertya talpába szúrjuk (3.), hogy arra felfeküdjön (4.). Erre miért van szükség? Mert a tüske felforrósítása nélkül is belemegy a gyertya aljába, de az könnyen megrepedhet és nem biztos, hogy stabil lesz.

Adventi koszorú készités

Miután  a gyertyák is a koszorúra kerültek, elkezdhetjük díszíteni. Készíthetünk magunk is figurákat gipszből, trüffeles szilikon formában,  hóember, csillag, fenyő…, amit száradás után, akár lekenhetünk akril festékkel  (1.)  – ezek a fenyőfán is jól mutatnak, ha oda lesz, tegyünk akasztót a még folyékony gipszbe. Sokféleképpen öltöztethetjük fel adventi díszünket, én egy piros – arany – fehér színkombinációt mutatok. A selyemszalaggal átkötött fahéj nemcsak jól mutat (2.), de illata azonnal betölti a helységet, ragasztópisztollyal tudjuk rögzíteni (3.), ahogy mindent koszorúnkon (4.). 

Jó készülődést az ünnepre!

Legközelebb Grincsfát (Manófát) készítek. Tartsatok velem!

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A bejegyzés kategóriája: Advent, Dekor, Lépésről-lépésre, Ünnep
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.