Itt a farsang áll a bál…

Gyerekkorom idézve, a sok lampion, tündér, királyfi és a nagy színkavalkád…, ami a farsangról eszembe jut… és igen, a jelmezeknek is hamarosan neki kell ugrani, de előtte adok egy-két ötletet, amivel érdemes még készülni és a gyerekek is díjazni fogják.                     Ami biztos nem hiányozhat az álarcos mulatságból az a sok finomság 🙂

Pinata torta készítése

Pinata_cake3Jól illik a farsangi kavalkádba, bár most egy ifjú hölgy születésnapjára készült és a siker nem maradt el 🙂

Mi is az a Pinata? (ejtsd pinyáta) Ez egy olyan játék, aminek a belsejében cukorka, nyalóka, csoki … és sok sok finomság van. Egy feldíszített és fellógatott papírmasé figurát töltünk meg ajándékkal, majd ezt kell egy bottal eltalálni.

Ilyet is készítünk majd, de most a tortánkba rejtünk csokigolyót, ami annak felvágásnál igen nagy meglepetés lesz a gyerekeknek 🙂 Lássunk hozzá 🙂 A piskótát és a krémet, célszerű akár egy nappal korábban elkészíteni, de mindenképpen 3-4 órával, hogy jól tudjunk velük dolgozni.

Pinata_cake_foto1-001

Két 6 tojásos kakaós piskótát sütünk, 20cm-es tortaformában. Amikor kihűltek, 3-3 lapra vágjuk fel és egymásra helyezzük őket (1.) úgy, hogy alul és felül, a piskóták alsó lapjai legyenek (így simább a felület a torta burkolásához). A záró lapot félre tesszük és mind az 5 piskóta közepét kivágjuk, egy kb.5-6cm-es kerek kiszúróval (2.). Fontos, hogy fentről lefelé haladjunk egyesével, a széleket egymásra igazítva. Egy 20 cm-es tortakartont kicsit megkenünk a csoki krémünkkel (3.), így biztos nem mozdulnak el a torta lapok, majd rétegezve, piskóta krém váltakozásával az 5 kivágott réteg (4-5.). A közepét feltöltjük a színes csokigolyóval (6.), kb. 400-500g belefér (itt különösen számíthatunk a gyerekek segítségére, én azért több “tölteléket” vettem ;-)), majd a zárólapot is felhelyezzük. Végezetül burkoljuk krémmel és tetszés szerint díszítjük. Én fondanttal fedtem be.

Pinata_cake_foto3

Csinálhatjuk világos piskótával és krémmel is, vagy akár szivárvány színű piskótával és csokidrazséval, felnőtteknek, rumos vagy kávés golyóval,… , csak a fantáziánk szabhat határt, de a meglepetés, biztos nem marad el 🙂

Pinata_cake_foto2

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Lépésről-lépésre, torta
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.