Farsangi szalagos fánk

Fánk3…lehet kerek, mogyorós, lyukas, …, neeem, nem Gombóc Artúr csokiimádatáról beszélek, hanem a farsangi fánkról, amit tölthetünk lekvárral vagy vaníliával, márthatjuk csokiba, … szórhatunk rá cukorgyöngyöt, ….a lényeg a pille könnyű tészta, egy tökéletes recept, én évek óta így készítem és a gyerekek is szívesen segédkeznek (és nem csak a tészta lopkodásban 🙂 )

Farsangi szalagos fánk:

  • 50 dkg liszt

  • 5 dkg porcukor

  • 5 dkg margarin

  • 3 tojássárgája

  • csipet só

  • 2,5 dkg élesztő

  • 3 dl tej Fánk1a

A lisztet átszitáltam és beletetten a tojássárgáját, sót, a felfuttatott élesztőt (langyos tejbe a cukor, majd az élesztő). Összedolgoztam és a végén hozzáadtam a felolvasztott margarint, majd szép fényesre dagasztottam, ha kell még pici liszt, ez annak minőségétől függ (1). Meleg helyen minimum egy órát kelesztjük(2). Majd visszadagasztjuk és újra kelesztjük.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra (3), kiszaggatjuk (4) és letakarva ismét megkelesztjük (5). Forró olajban megsütjük. Az első felét fedő alatt sütöm, mert így tapasztaltam, hogy jó 🙂 Még forrón meghintem porcukorral vagy hagyom hűlni és csokiba mártom, a gyerekek pedig szívesen szórnak rá cukor gyöngyöt, de van, hogy csokival, lekvárral töltjük, amit a kis család megszavaz 🙂

Fánk2A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A bejegyzés kategóriája: Farsang, Gyerekekkel, Lépésről-lépésre, recept
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.