Bogyó és Babóca torta mozdonnyal

Több alkalommal is készítettem már tortát Bogyó és Babóca témára, de most először fiúknak. Szerettem volna nekik kedvezni, ezért úgy gondoltam, hogy a mesében szereplő vonatot jelenítem meg, ahogy az alagútból előbukkan :-).

  1. Papírra vetettem a terveket és kiszámoltam a méreteket.
  2. Szivárvány piskóta

    szivárvány piskóta

    Kisütöttem a szivárvány piskótát, 6×2 tojásos, 26 cm-es lapot, különböző színekben.

  3. Elkészítettem a csokikrémet, amiből 2-3 adag kellett a teljes tortához.
  4. Torta összeállítása öt fő részből:
  • Az alap: 2 piskótát (piros kerül alulra, rá a narancs) csokikrémmel betöltöttem, majd hűtés, utána picit legömbölyítettem a felső peremet, majd vajrémmel (vaj/margarin és porcukor 1:1 keveréke habosra verve) vékonyan lekentem, végül zöld fondanttal bevontam
  • Alagút és hegy: a megmaradt 4 színt egymásra téve „kiszabtam” a hegy formát nagyolva a piskótákból, betöltöttem csoki krémmel, hűtöttem, finomítottam a vonalakat, majd vajkrém és végül a fondant. Tipp: Az alagút kő mintázatához, a gyerekek gyurmakészletéből „loptam” eszközt.

    MVblog_mozdony_BBtorta2

    A gyerekek gyurmakészletében találtam eszközt, az alagút ívének kőmintázatához, ami fehér fondantból készült és fekete por ételfestéket vittem fel rá szárazon.

  • Az Az alap és a hegy egymásra építése: miután mindkét elem elkészült, az alapra ráhelyeztem a hegyet, a szélétől kb.1-1,5cm-re és három fa nyársat szúrtam a tetejétől, az aljáig, egymással párhuzamosan, kb. 5cm távolságra. A tortából kiálló pálcákat levágtam csípőfogóval, nyomukat a felirattal tüntettem el 🙂
  • Mozdony: az alagút méretéhez igazítottam (bár majdnem beszorult 🙂 ) így kb. 10x5x10cm-es lett. A hegy mellől leesett piskótákat használtam, de csak 3 színt és vékonyan kentem meg a krémmel, kialakítva egy fektetett „L” formát, a mozdony körvonala nagyolva, hűvösre tettem. Utána „megfaragtam” a részleteket, vajkrémmel átkentem és jó lehűtöttem (1.).

MVblog_mozdony_BBtortaA mozdony burkolása: lépésről-lépésre haladva, minden oldalt lemértem és a kinyújtott fondantból kiszabtam az adott elemet, majd a vajkrémes piskótára simítottam, ha kicsit igazítani kellett, azt kisollóval oldottam meg. Így haladtam a képek sorrendjében (2-12.).

MVblog_mozdony_BBtorta1

Kicsit “tömpének” éreztem a kis mozdony orrát, ezért megtoldottam (11.). Végül a két kis “kémény” került fel, amik fondantból készültek (12.). A nagyon fogpiszkálót szúrtam át és azzal rögzítettem.

 

A torta befejezése: a mozdonyhoz igazítva elkészítettem a síneket és felhelyeztem a kis gőzöst 🙂 , az ablakába, Bogyó integető figurája került, amit szintén fondantból készítettem. Karján keresztül virágdróttal erősítettem meg, ami a tortába fut, így biztos nem esik ki 😉 Arcát fekete ételfesték és alkohol keverékével festettem meg. Végül a díszítést a mesében is megjelenő kis gombákkal, bokrokkal, virágokkal egészítettem ki.

Bogyó&Babóca_torta_mozdonyos

Bogyó és Babóca torta mozdonnyal

Nagyon élveztem a torta elkészülésének minden fázisát, bízom benne, hogy Neked is tudtam mutatni pár ötletet 🙂

A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

A bejegyzés kategóriája: Lépésről-lépésre, recept, torta
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.