többet erről››› Csoki krém Hozzávalók ( 24cm-es tortához) 9 dl tej 8 dl tejet felforralunk, majd elkeverjük benne a cukrot. A pudingport simára keverjük 1 dl tejben, majd a felfőzött tejhez keverjük, míg besűrűsödik. A tűzről levéve, hozzáadjuk a csoki darabokat és azok felolvadásáig tovább keverjük. Míg hűl, habosra keverjük a margarint. A kihűlt, lebőrözött pudingot simára keverjük, majd a habosított margarinhoz adjuk. Vaníliával ízesítjük.A mini tortához – 17cm átmérőjű és 5cm magas – a piskótát 2 részre vágtuk, nagyobb, pl. 24cm-es tortánál 3 részre érdemes. Ezután megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk, majd jól lehűtjük. Ízlés szerint dekoráljuk. Tipp: Nem kell aggódni, ha kis “kalapot növeszt” a piskóta, ahogy hűl ez csökken és bátran “skalpold meg”, a gyerekek pikk-pakk eltűntetik a bizonyítékot 🙂 Töltés előtt állítsd a tetejére, így biztos sima felületet kapsz 🙂 Hani fondantot készített és azzal díszítette, erről a következő bejegyzésben olvashatsz. A bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak. Álmodj, tervezz, csináld 😀 kevesebbet erről›››
Hani már alig várta, hogy mini tortácskáját folytathassa, így míg a piskóta sült, nekifogott a krém elkészítésének. Mindent ő akart csinálni, így hagytam, had bontakozzon ki.
3 csomag csoki puding
18-20 dkg cukor ( ízlés szerint)
20 dkg margarin
7,5 dkg étcsoki