Halloweeni arc és ruhafestés

A csajok már alig várták az őszi szünet záró akkordját a workshop partit, ami most Helloween jegyében zajlott. Kiváló tánc oktatójuk, Zsófi invitálta őket ismét egyesületük rendezvényére. „MINDEN GYERKŐCNEK HALLOWEENI ARCFESTÉSBEN KELL ÉRKEZNI.” – állt a programban. A lányok persze arc és körömfestés is szerettek volna, a hozzá illő ruha, már csak a ráadás volt 🙂Halloweeni arcfestés

 Miután kicsi lányommal megbeszéltük, hogy egy helyes kis denevér csajszi lesz (a kis boszi már adott volt 🙂 nekiláttunk a munkának.

többet erről›››

  1. Emi hosszú haját cikcakban elválasztva, két lófarokba fogtam. Pofiját a festés előtt vízzel átmostam.
  2. Szemei körül nedves szivacskoronggal vittem fel kevés gyöngyház lila arcfestéket (nekünk a Snazaroo márka vált be).
  3. Majd vékony nedves ecsettel vittem fel a fekete festékből a kontúr vonalat a szemei köré, az orrától a szemöldök ívén, utána a pofija felé. Minden lépést érdemes az arc bal, majd jobb felén elvégezni.
  4. Végül a gyöngyház lila festéket megerősítettem a kontúron belül és a száját is átkentem nedves ecsettel, pici ezüst csík is került a vonalak mellé, zárásként ecsettel fekete pöttyök.

A ruhája: fekete leggings (cica naci) és top, rajta fekete bolero (két utóbbi lehet fekete hosszú ujjú is), ez adott volt. Lila tüllből, gumis derékkal varrtam szoknyát (elhagyható).A denevér szárnyak és fülek is tervben voltak, de azt nem mi készítettük, mert nagyon kedvezően vettük. Hajpántra, csillogó dekorgumiból raktunk volna fület, a szárnyakra az alábbi fotókon látsz ötletet, amit korában készítettem. Volt függönyből(voile) készült, négyzet forma, középpontját a fejnek kivágtam, csuklóhoz (1) és nyakára(2) pántot anyagból, de lehet csak gumit rávarrni is. Majd sablont készítettem, karton papírból kivágtam denevért (pókot)és az anyagra téve megfújtam dekorfestékkel. Végül az alját vágtam ívesre (3).

Denevér jelmez

Haninak kis “pókhálós” smiket készítettem a szemére, neki inkább a ruháját emelném ki:  csillogós fekete harisnyát vett, farmersorttal és a felsőrészét mi készítettük, amit átszabtunk és megfestettünk csajosra, külön erre az alkalomra. Csajos felső

Nekiláttunk a munkának:

  1. Egy sötétszürke hosszú ujjút vettünk alapul, amit megpróbálva átterveztünk együtt.
  2. Levágtuk az ujját és könyök alatt kis háromszöget hagytunk, majd vállrészen is kivágtuk és az alját ferdére szabtuk. Interlock fehér varrattal eldolgoztam (cikkcakk öltéssel is lehet).
  3. Textilfestékkel (Pentart tégelyes), széles ecsettel rárajzoltam a “WORKSHOP” feliratot amit Hani kért (a két anyag közé alátétet tettem, ha véletlenül átütne a festék ne fogja meg a hátát, de ez nem történt meg :-).
  4. Végül lánykám ezüst textilfestékkel(Marabu tubusos) adott egy kis fényt a szövegnek és még pár csillagot is rajzolt sablon segítségével.
  5. Miután megszáradt, vasalással rögzítettem.

Workshop HalloweenA bejegyzésben saját képeim szerepelnek. Ha tetszett a bejegyzés, örülök, ha megosztod másokkal is. Hálás vagyok, hogy benéztél hozzám, gyere el máskor is a világomba és alkoss velem együtt. Mire számíthatsz? Kipróbált receptekkel, gyerekekkel is megvalósítható ötletekkel, hasznos tippekkel várlak.

Legyen szép napod 🙂

kevesebbet erről›››

A bejegyzés kategóriája: Gyerekekkel, Lépésről-lépésre
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.